Huisregels Dierenpension De Walberg

Uw dieren moeten altijd geldig ingeënt zijn en het meegeven van de dierenpaspoorten is verplicht tenzij;

Wij verzoeken u om in het vervolg ons via de mail kopieën toe te sturen van de pagina's gegevens eigenaar, identificatie huisdier en geldige vaccinaties van het dierenpaspoort (en) van uw huisdier (en )! U mag de kopieën natuurlijk ook op papier aan ons overhandigen. Mocht u de mogelijkheid van kopiëren of scannen niet hebben dan blijft het meenemen van het paspoort (en) verplicht!

Wij zijn blij met uw belangstelling voor ons pension en we zullen uw dieren zo goed mogelijk verzorgen. Er zijn echter een aantal dingen waar u rekening mee moet houden als u uw huisdieren in pension doet.

Stress

Sommige honden kunnen last hebben van stress als ze in pension worden gedaan. Het is daarom niet onverstandig om honden die nog niet eerder in pension zijn geweest één of meerdere keren te laten wennen. Vooral oudere honden kunnen soms slecht wennen in pension. Ook een hond die bij u thuis niet alleen thuis kan blijven zonder te huilen of te blaffen kan in pension last hebben van stress.

Vlooien en teken

Denkt u er aan om uw huisdier een goede anti-vlooienbehandeling te geven voordat hij of zij in pension gaat? Dat kan door een behandeling m.b.v. vlooiendruppels of een vlooien/tekenband.
Druppelen verdient de voorkeur want banden gaan regelmatig los.

Loopsheid/krols

Wij nemen in vakantieperiodes geen loopse teven aan!

Loopse teven kunnen veel onrust veroorzaken in een pension en uw hond kan ongewild zwanger thuis komen. Om dat te voorkomen is het erg belangrijk dat u ons goed informeert over de periode waarin uw teef loops kan worden zodat wij daar rekening mee kunnen houden. Mocht uw hond onverwacht loops worden dan kunt u in overleg met uw dierenarts de loopsheid van uw teef m.b.v. de zogenaamde poezen pil ( Perlutex ) uitstellen. Brengt u toch een teef die loops is, of loops wordt tijdens haar verblijf in ons pension, wordt er €5,- per dag extra in rekening gebracht i.v.m. de hond apart plaatsen en veel onrust in het pension. De loopsheid zullen we onderdrukken met het medicijn Perlutex. De kosten zijn voor uw rekening. Poezen kunnen krols worden als ze hier verblijven. De meeste katers zijn gecastreerd maar je weet nooit! Mocht uw poes niet gesteriliseerd zijn dan adviseren wij u om de poes tijdens het verblijf bij ons op de pil te zetten.

Vooruitbetaling en annulering

U betaalt bij een reservering, langer dan 5 dagen, voor uw hond of kat € 35,- vooruit door storting op ons bankrekeningnummer. Bij annulering wordt dit bedrag niet terug gestort. Mocht u al eens eerder geannuleerd hebben dan betaald u bij een volgende reservering de helft van het totale pensionbedrag vooruit. Bij annulering wordt dit bedrag niet terug gestort.

Annuleert u binnen 14 dagen voordat de gereserveerde periode ingaat dan bent u ons het halve pensionbedrag schuldig. ( Dit is alleen van toepassing in de in Nederland bekende vakantieperiodes ). Gebeurd dit binnen een week voordat  de gereserveerde periode ingaat dan bent u ons het volledige pensionbedrag schuldig. ( Dit is alleen van toepassing in de in Nederland bekende vakantieperiodes ).

Berekening pensionprijzen

Wij berekenen pensiondagen. De dag van aankomst wordt altijd in rekening gebracht en de dag van vertrek wordt niet berekend als uw huisdier voor 12.00 uur wordt opgehaald. De door u gereserveerde periode wordt in rekening gebracht.

Dierenarts

Bij ziekte of stress consulteren wij onze dierenarts tenzij u nadrukkelijk heeft aangegeven dat wij uw dierenarts moeten consulteren. De eventuele kosten worden in rekening gebracht.

Aansprakelijkheid

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid  voor uw huisdier(en) of de meegeven goederen. Het in pension plaatsen van uw huisdier brengt altijd een kleine kans met zich mee op ziekte, een verwonding en dergelijke!

Tip: Zorg ervoor dat uw gezins-WA verzekering ook schade veroorzaakt door uw huisdier dekt.

Overige

Katers dienen gecastreerd te zijn tenzij ze nog te jong zijn voor castratie!

Houdt u er rekening mee dat wij verwaarloosde, zieke, agressieve, loopse en niet (tijdig) ingeënte dieren kunnen weigeren?

Bezichtigen van ons pension kan alleen buiten de vakantieperiodes om! Houdt hier rekening mee. Buiten het seizoen om bent u van harte welkom om te komen kijken op een vooraf afgesproken dag en tijd. Liefst doordeweeks om 11.30 of 13.30 uur!

Als u uw hond komt brengen mag u niet mee lopen om uw hond in de kennel te plaatsen, dit is om stress bij de aanwezige honden te voorkomen.

Niet tijdig uw huisdier afhalen

Wordt uw huisdier niet binnen 14 dagen na de afgesproken tijd opgehaald dan gaan wij er zonder tegenbericht van uw kant vanuit dat u het huisdier niet langer wilt verzorgen. Wij zullen dan naar een oplossing zoeken. (b.v. herplaatsing). Zolang het dier bij ons verblijft, blijven de pensionkosten en overige kosten voor u door lopen. Wij zullen desnoods een deurwaarder inzetten om de kosten op u te verhalen.

TOP