Hondenpension

 • Ruime kennels
 • Vloerverwarming
 • Ventilatie
 • Honden worden bij elkaar geplaatst (groepsdynamiek zorg voor rust/ minder stress)
 • Enkele keren per dag uitgelaten in uitlaatrennen
 • Voeding is inbegrepen: krokante brok op natuurlijke basis (eigen voer i.v.m. medische noodzaak is toegestaan)
 • Gehele dag muziek in de kennels
 • Dagopvang mogelijk! Tijdstip brengen en halen kunt u zelf invullen.
 • Bejaardenopvang mogelijk
 • In december 2012 geheel nieuw gebouwd en voorzien van veel comfort

Hoe ziet een dag bij de Walberg er uit voor uw hond?

’s Ochtends worden de honden eerst uitgelaten. Ze gaan dan via een schuif in de kennel naar het buitenverblijf. Vanuit het buitenverblijf worden ze door ons op de uitlaatweide gelaten. In de tijd dat de honden lekker buiten spelen, worden de kennels schoongemaakt. Daarna worden ze gevoerd. We letten er daarbij op dat iedere hond daadwerkelijk eet. Tussen de middag en begin van de avond worden de honden nog eens uitgelaten!

HET VERBLIJF?

De honden worden bij ons in ruime (´s winters verwarmde) kennels gehuisvest. Wij plaatsen de honden zoveel mogelijk samen omdat honden roedeldieren zijn en liever niet alleen zitten/ zijn. Het is natuurlijk wel erg belangrijk dat u ons goed informeert over het gedrag van uw hond(en) ten opzichte van andere honden zodat wij kunnen bepalen waar uw hond het best bij geplaatst kan worden. Honden die i.v.m. hun gedrag alleen in een kennel geplaatst moeten worden nemen wij in de zomervakantieperiode niet aan. Door de honden regelmatig uit te laten in onze uitlaatrennen krijgen de honden ruim de kans om hun behoeften buiten de kennel te doen en blijven de kennels schoon en droog. Ze worden door ons gevoerd met een op natuurlijke basis krokante geperste brok. U mag eigen voer meegeven. Als u de dosering en de naam van uw hond duidelijk op de verpakking vermeldt dan zorgen wij ervoor dat hij of zij het eigen voer krijgt.

U hoeft geen eigen mand mee te geven. Wij beschikken over een zeer ruime voorraad manden en we zorgen ervoor dat uw hond over een mand beschikt. In de winter mag u een kleedje meenemen/meegeven maar dat hoeft niet want wij beschikken ook over een ruime voorraad kleedjes. Wij raden u aan om geen speelgoed e.d. mee te geven, dit blijft vaak niet onbeschadigd, of raakt zoek. 

Bent u erg zuinig op uw spullen dan kunt u beter niets meegeven. Het meegeven van spullen is dan ook geheel voor eigen risico.

In de kennels staat de hele dag de muziek aan om een huiselijke sfeer te scheppen. Door de muziek horen de honden ook minder wat er buiten gebeurd waardoor ze veel rustiger zijn in de kennel.

Werkt u, wilt u een dagtrip maken of heeft u om een andere reden overdag opvang nodig voor uw hond dan is onze dagopvang iets voor u!

Verder bieden wij de mogelijkheid van bejaardenopvang tegen een aangepast tarief! Uw hond is b.v. niet langer zindelijk meer, kan daardoor niet meer bij u wonen, is verder nog in goede conditie en u kunt of wilt nog geen afscheid van hem nemen dan zorgen wij ervoor dat uw hond hier nog een prettige oude dag kan slijten.

Bezichtiging: U bent buiten de vakantieperioden op afspraak van harte welkom om ons pension te bekijken zodat u zelf kunt zien hoe uw huisdier bij ons wordt ondergebracht!

Hond wassen

Het is mogelijk om uw hond door ons te laten wassen. Wij adviseren u daar gebruik van te maken. Het is namelijk zo dat uw hond door het contact met andere honden, het gestoei in de uitlaatrennen en door de weersomstandigheden behoorlijk kan geuren.

Zorg er in elk geval voor dat uw hond kort getrimd is voordat hij of zij bij ons wordt gebracht. Wilt u er op letten dat de ogen zichtbaar zijn en het haar rondom de ogen en de anus is weggeknipt?

Als u  besluit om de hond(en) te laten wassen wordt het ophaaltijdstip altijd 11.30 uur of tussen 16 en 17 uur!

Extra informatie

Toegang: In het vakantieseizoen wordt uw hond bij ons toegangshek in ontvangst genomen en kunt u niet meelopen om de hond(en) te plaatsen in het pension. Dit om de rust in de kennels te bewaren.

Dierenpaspoort en inentingen verplicht!
 • Hondenziekte (vanaf 1 jarige leeftijd om de 3 jaar herhalen)
 • Parvo (vanaf 1 jarige leeftijd om de drie jaar herhalen)
 • Hepatitis (vanaf 1 jarige leeftijd om de drie jaar herhalen)
 • Kennelhoest (jaarlijks herhalen 1 maand voor de pensionperiode)
 • Bordetella (jaarlijks herhalen)
TOP